Välkommen till Finska Russkaya Tsvetnaya Bolonkaklubbens hemsida!

Venäjänbolonkat ry är en nationell rasklubb som representerar rasen Russkaya Tsvetnaya Bolonka och som verkar under den finska dvärghundsklubben Suomen Kääpiökoirat Ry – Finnish Toy Dog Club (SKKY). På vår hemsida hittar du mångsidig information om rasen och föreningens verksamhet. Alla som är intresserade av rasen är välkomna att bli medlemmar i klubben.
 
Russkaya Tsvetnaya Bolonka (rysk färgad knähund) är en hundras med upphov i 1950- och 1960-talets Sovjetunionen där det fanns ett behov av att avla fram en, som namnet hänvisar, liten sällskapshund. Några kända ursprungsraser är fransk bichon, lhasa apso och shih tzu.
 
Finska Kennelklubben erkände rasen Russkaya Tsvetnaya Bolonka i sitt register år 2013. Den är dock inte erkänd av den internationella kennelklubbsorganisationen FCI, men rasen registreras förutom i Ryssland även i många europeiska länder samt USA.
 
Bolonkan har en riklig, lockig eller vågig päls. Alla färger är godkända förutom vitt och merle, endast små vita tecken godkänns. Kroppen ska vara aningen längre än hög, önskvärd mankhöjd är upptill 26 cm och vikten är enligt rasstandarden 3-4 kg. Rasen har ett livligt, vänligt och stabilt temperament vilket gör att den passar åt många. Förutom som sällskapshund ses representanter för rasen på hundutställningar och inom olika hundaktiviteter.
 
Hoppas du ska trivas på vår hemsida!
 

Den Finska Russkaya Tsvetnaya Bolonkaklubbens webbplats har förnyats

Den Finska Russkaya Tsvetnaya Bolonkaklubbens webbplats har förnyats den 7 januari 2022. Strukturen på hemsidorna är i praktiken densamma. Sidorna har fått ett nytt utseende och förtydligats. Tekniskt sett flyttades sidorna till en ny plattform. Hemsidans uppdateringar kommer att fortsätta efter att sidorna publicerats. Vi välkomnar utvecklingsförslag och feedback. Ge feedback och förslag på förbättringar via e-post: webmaster.venajanbolonkat@gmail.com