Rotutietoa

Suomen Kennelliitto on hyväksynyt venäläisen Russkaya Tsvetnaya Bolonka -rodun 1.1.2013 alkaen. Suomessa rodun nimi on venäjänbolonka. Venäjänbolonka ei ole FCI- rotu, mutta kuuluu seura- ja kääpiökoirien ryhmään 9.

Rotu kilpailee kansallisista sertifikaateista ja kansallisista Voittaja-titteleistä  rodun tunnustaneiden maiden näyttelyissä, sekä Pohjoismaiden Voittaja-tittelistä.

Rotumääritelmä Suomen Kennelliitto  (20.12.2022)

Rotumääritelmä venäjäksi (cvetbolonka.ru)

Rotumääritelmä saksaksi (bolonka-coat-and-color.jimbo.com)

FCI:n alaiset kennelliitot, jotka ovat tunnustaneet Russkaya Tsvetnaya Bolonka -rodun:

Venäjän kennelliitto RKF
Tsekin kennelliitto CMUK
Slovakian kennelliitto SKJ
Latvian kennelliitto LKF
Liettuan kennelliitto LKD
Luxemburgin kennelliitto FCL
Tanskan kennelliitto DKK
Ruotsin kennelliitto SKK
Norjan kennelliitto NKK
Saksan kennelliitto VDH
Islannin kennelliitto
Suomen kennelliitto
American Kennel Club AKC

Varmista ostaessasi venäjänbolonkan ulkomailta, että koira on rekisteröity johonkin edellä mainituista kennelliitoista saadaksesi koiran rekisteröityä Suomen Kennelliittoon, ja voidaksesi osallistua venäjänbolonkasi kanssa virallisiin näyttelyihin.

Millaisia venäjänbolonkat ovat?

Rodun nimi ”tsvetnaya bolonka” tarkoittaa värillistä sylikoiraa. Venäjänbolonkat ovat pienikokoisia, pitkäturkkisia ja luonteeltaan lempeitä sekä eloisia seurakoiria. Rotumääritelmän mukaan ihannesäkäkorkeus on enintään 26 cm ja paino 3 – 4 kg. Turkin väreistä kaikki muut värit ovat sallittuja paitsi valkoinen ja laikullinen.

Rotuneuvonta

Rotuyhdistyksellä on rotuneuvoja, jolle voi esittää kysymyksiä liittyen rotuun. Rotuneuvojalta saat ohjausta venäjänbolonkoiden hankintaan, hoitoon ja kasvatukseen. Rotuneuvojan yhteystiedot löydät täältä.