Vuoden harrastuskoirakilpailuiden säännöt alkaen 1.1.2022

Kaikkiin kilpailuihin voi osallistua vähintään kerran virallisissa kilpailuissa kilpaillut koira, jonka ohjaaja tai vähintään yksi omistaja on Venäjänbolonkat ry:n jäsen. Huomioon otetaan ainoastaan Suomessa saavutetut tulokset kilpailuvuoden 1.1 – 31.12. välisenä aikana.

Vuoden agility-, rally-toko-, toko- ja koiratanssi-venäjänbolonkan lisäksi jokaisessa lajissa nimetään myös jokaisen lajin Vuoden tulokas.

Tulokas-kilpailuissa pisteet lasketaan saman taulukon mukaisesti kuin varsinaisessa kilpailussakin. Kyseisenä vuonna lajissa 1-luokassa tai alokasluokassa kilpailemisen aloittaneista koirista korkeimmalle sijoittunut koira saa tulokas- tittelin.
Tulokasluokassa otetaan huomioon kahden (2) kisan parhaat tulokset. Mikäli korkeimman pistemäärän on saavuttanut monta koirakkoa, on voittaja se, jolla on venäjänbolonkansa kanssa suurin pistemäärä yksittäisestä kokeesta/kisasta. Mikäli voitto ei ratkea näin, se arvotaan.

Kaikki tulokset tulee lähettää Venäjänbolonkat ry:n pistelaskusta vastaavalle henkilölle seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. Pisteet tulee todentaa SKL:n jalostustietojärjestelmään kirjatuilla tuloksilla tai luotettavasti esimerkiksi kilpailukirjan kopiolla (tolleri.net, virkku.net).

Vuoden agility-venäjänbolonka säännöt

Pisteitä jaetaan virallisista kilpailuista oheisen taulukon mukaisesti. Kilpailussa huomioidaan enintään kahdeksan (8) parasta tulosta.

Tulos 1-luokka2-luokka3-luokka
0,00-0,997 pistettä10 pistettä15 pistettä
1,00-5,996 pistettä8 pistettä12 pistettä
6,00-10,995 pistettä6 pistettä10 pistettä
11,00-15,994 pistettä5 pistettä8 pistettä
16,00-20,993 pistettä4 pistettä6 pistettä
21,00-25,992 pistettä3 pistettä4 pistettä
26,00 ja yli1 pistettä2 pistettä3 pistettä
hylätty
Vuoden rally-toko-venäjänbolonka säännöt

Pistelaskussa laskentaan otetaan hyväksyttyyn tulokseen (70-100 pistettä) yltävät pisteet enintään kahdeksan (8) parhaan kilpailun yhteenlaskettu tulos.

RALLY-TOKO ALO = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta
RALLY-TOKO AVO = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta kerrottuna kahdella RALLY-TOKO VOI = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta kerrottuna kolmella RALLY-TOKO MES = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta kerrottuna neljällä

Luokkavoitto = 10 lisäpistettä
RTK-koulutustunnus = 10 lisäpistettä
Nämä pisteet lisätään AVO, VOI, EVL-luokissa pisteisiin ennen pisteiden kertomista.

Mikäli korkeimman pistemäärän on saavuttanut useampi koirakko, voittaa ylemmässä luokassa kilpaileva koirakko. Mikäli voitto ei ratkea näin, se arvotaan.

Vuoden toko-venäjänbolonka säännöt

Vain I, II tai III palkintoon yltävät pisteet lasketaan mukaan pistelaskennassa. Pistelaskussa otetaan huomioon enintään neljä (4) tottelevaisuuskokeessa saatua tulosta.

TOKO ALO = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta
TOKO AVO = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta kerrottuna kahdella TOKO VOI = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta kerrottuna kolmella TOKO EVL = pisteet kolmesta parhaasta tuloksesta kerrottuna neljällä

Luokka voitto = 10 lisäpistettä
TK-koulutustunnus = 10 lisäpistettä
Nämä pisteet lisätään AVO, VOI, EVL -luokissa pisteisiin ennen pisteiden kertomista.

Mikäli korkeimman pistemäärän on saavuttanut monta koirakkoa, on voittaja se, jolla on venäjänbolonkansa kanssa suurin pistemäärä yksittäisestä tottelevaisuuskokeesta. Mikäli voitto ei ratkea näin, se arvotaan.

Vuoden koiratanssi-venäjänbolonka säännöt

Pisteitä jaetaan oheisen taulukon mukaisesti virallisista (SKL:n alaisista) koiratanssikilpailuista Freestyle (FS) ja Heelwork to music (HTM). Kilpailuissa huomioidaan kolme (3) eniten pisteitä tuottavaa yksilötulosta.

PisterajatALOAVOVOI/SM
190-20010 pistettä15 pistettä20 pistettä
180-189,98 pistettä13 pistettä18 pistettä
160-179,96 pistettä11 pistettä16 pistettä
140-159,94 pistettä9 pistettä14 pistettä
100-139,92 pistettä7 pistettä12 pistettä
Muut viralliset koemuodot

Virallisessa koemuodossa (pl. agility, koiratanssi, rally-toko ja tottelevaisuuskokeet) hyväksytyn tuloksen saavuttanut venäjänbolonka voidaan palkita myös hakemuksesta Vuoden Harrastusbolonkaksi. Mikäli kaksi tai useampi koira on saavuttanut tuloksen samassa haetussa koemuodossa, valitaan voittaja menestyksen mukaan. Valita voidaan esim. Vuoden MeJä-venäjänbolonka, Vuoden Pelastuskoira-venäjänbolonka tms.